илюстрация Лидерът на  Ислямска държава Абу Хасан ал Курайши е

...
илюстрация Лидерът на  Ислямска държава Абу Хасан ал Курайши е
Коментари Харесай

Турска медия: Лидерът на Ислямска държава Абу Хасан ал Курайши е арестуван

илюстрация

Лидерът на   " Ислямска страна " Абу Хасан ал Курайши е арестуван в Истанбул, заяви турският информативен портал Ода ТВ, представен от Българска телеграфна агенция. Операцията по задържането на водача на ДАЕШ е била осъществена предходната седмица, като при нея не е изстрелян и един патрон, оповестява турската медия.

До  дни се чака президентът на Турция ще заяви детайлности за осъществената в Истанбул интервенция по задържането на джихадиста.

След ареста Абу Хасан ал Курайши той е бил разпитван от екипи на полицията за битка с тероризма и на националното разузнаване. При разпитите са получени доста значими сведения за организацията, показва уеб сайтът.

През 2019 година Турция спомага за интервенцията на американските специфични сили, при която бе премахнат предходен водач на групировката - Абу Бакр ал Багдади. Следващ водач на групировката стана Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши, който бе споходен от същата орис през февруари 2022 година, когато при интервенция на Съединени американски щати той се е самовзривил. След като удостовери гибелта му, " Ислямска страна " разгласи за собствен предстоящ водач Абу Хасан ал Хашими ал Курайши.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР